Wikipedia – fra bruker til bidragsyter

Wikipedia-logo-noJeg har alltid vært en bruker og beundrer av Wikipedia. Var det noe jeg ikke visste om fra før, så var Wikipedia det første stedet jeg så. Samtidig har jeg hele tiden vært klar over at kvaliteten kunne være svingende, spesielt har anvendelsen av referanser vært litt haltende til tider.

Etter å ha vært bruker i mange år, besluttet jeg for noen dager siden å bli bidragsyter. I historiestudiet er det viktig å skrive tekster, og hvorfor ikke skrive slik at flere kan få fornøyelse av det. Jeg er opptatt av å bruke Nasjonalbibliotekets digitale boksamling som referanse til det jeg skriver om.

Jeg startet ut med det som i øyeblikket interessere meg mest: Tuberkulosehistorie og er også i gang med å prøve meg på en artikkel om historiske metoder. Min erfaring så langt er mest positiv, det er tydelig at det sitter folk som følger med på nye innlegg og endringer og som kvalitetssikre. Jeg har også fått mye hjelp underveis med redigjering. Jeg har dog også vært utefor at noen er litt for rask på slettetasten, mens jeg jobber på en artikkel.

Så min konklusjon er så langt at det er spennende å bidra og at frihetspotensialet til å skrive om det man har lyst på er mulig – spesielt hvis det er litt i dypden.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Historieformidling

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s